Achtergrond en expertise

 

Mijn naam is Kirstine Zehl, geboren en getogen in Duitsland en sinds 1989 woonachtig in Nederland. Nederlands leerde ik op het gymnasium in Amsterdam. Talen vond ik altijd prachtig, op school, op vakantie en overal. Daarom ging ik ook Duitse taal en letterkunde studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Daarnaast deed ik Europese Studies (Duits, economie en als tweede taal Russisch). Via een stage zag ik hoe mooi het is om mijn moedertaal ook aan anderen over te brengen en behaalde ik post-doc mijn eerstegraads onderwijsbevoegdheid voor Duits. Inmiddels heb ik bijna 20 jaar het vak Duits gegeven op diverse middelbare scholen. Nu is het tijd om met  "Alles auf deutsch" mijn horizon nog verder te verbreden en met andere doelgroepen mijn passie voor Duits te delen.

Regelmatig kom ik nog in Duitsland, lees ik Duitse boeken en blijf ik op de hoogte van (taal)ontwikkelingen in Duitsland.